Suomen Nuorkauppakamarit ry:n virallinen kansallinen vuosikokous järjestettiin tänä vuonna 25.-27.4.2014 ja kokouspaikkana toimi M/S Silja Symphony. Viikonlopun kokousjärjestelyistä vastasi Tampereen nuorkauppakamari yhdessä keskusliiton kanssa ja laivalle saapui reilu 600 kokousviikonloppuosallistujaa. Kamaristamme kokousviikonloppuun osallistui allekirjoittanut sekä IPP/R-BUS/kiireapulais-R-Awards Kimmo. Allekirjoittaneen viikonlopun ohjelma koostui pääosin puheenjohtajakokouksissa ja keskusliiton virallisessa vuosikokouksessa, GA:ssa, edustamisesta sekä toki perjantain tulojuhlaan sekä lauantai-illan juhlallisuuksiin osallistumisesta.

Kansallisessa vuosikokouksessa, GA:ssa, myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2013 toimijoille ja kuultiin muun muassa kansallisen strategian (2013-2016) sekä tämän vuoden toiminnan ja talouden tilannekatsaus sekä tehtiin muita päätöksiä, joista keskeisimpiä olivat:

– Sääntöjen osalta hyväksyttiin yksimielisesti seuraavat muutokset: 1. Kohta 5 (Jäsenen velvollisuudet): Jäsenyhdistyksen jäsenmaksun perusteena oleva jäsenyhdistyksen varsinaisten jäsenten lukumäärä vahvistetaan jatkossa kalenterivuoden ensimmäisen päivän (1.1.) jäsenmäärän mukaan aiemmin edellisen kalenterivuoden 31.12. sijaan. 2. kohta 7 (Keskusliiton kokoukset): Jäsenyhdistystä voi edustaa jäsenyhdistyksen puheenjohtaja (PRES) ilman valtakirjaa tai muu jäsenyhdistyksen edustaja valtakirjalla. Valtakirja voidaan toimittaa ennakkoilmoittautumisen yhteydessä sähköisesti. Tämä tarkoittaa siis valtakirjatarkastuskäytännöstä luopumista. – Äänestyksen jälkeen vuoden 2015 kansallinen vaalikokous ja alueiden A-D vaalikokoukset järjestetään megalomaanisena yhteiskokouksena, kansainvälisen JCI-toiminnan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, Levillä 8.-10.10.2105. Kokousjärjestelijöinä toimivat pohjoisen viisi kamaria (Alue D:n kamarit Oulu, Oulun Tervaporvarit, Liminganlahti, Meri-Lappi ja Kuusamo). Tämä viikonloppu kannattaa varata hyvissä ajoin kalenterista yhtenä ehdottomasti kokemisen arvoisena tapahtumaspektaakkelina.

Lisäksi allekirjoittaneella oli kunnia käydä pokkaamassa GA:ssa  kamarimme saama tunnustus tehokkaasta toiminnasta vuoden 2013 osalta. Hyvä me!

Vuosikokouksen palkintogaalassa palkittiin vuoden 2013 ansioituneita, loistavia, tekijöitä sekä saatiin kuusi (6) uutta, mahtavaa, senaattoria! Senaattoreista kaksi (2) tuli meidän omalta A-alueelta. Suurenmoiset onnittelut Anki ja Kimi!! Kaikki palkitut ja uudet senaattorit voit käydä katsomassa  osoittessa: http://nuorkauppakamarit.fi/nuorkauppakamari-palkitsi-tekijoitaan-vuosikokouksessaan/. Suurenmoiset onnittelut vielä kaikille palkituille ja uusille senaattoreille sekä iso kiitos ja kumarrus kokousjärjestelijöille mukavasta kokousviikonlopusta!

PRES-Juki