Oli perjantai  3.3.1978, siis tasan 40 vuotta sitten. Aurinko nousi klo 7:18.47 ja UK:n hittilistan numero ykkösenä soi Abban Take a Chance on Me. Myös Piisparistillä sijaitsevassa Hartwall Oy:n tiloissa tulisi samaisena iltana tapahtumaan. 20 nuorta miestä Kaarinan ja Turun vaikutusalueelta oli päättänyt perustaa uuden nuorkauppakamarin suhteettoman suureksi paisuneen Turun nuorkauppakamarin rinnalle. Paikalle oli kutsuttu myös Turun kummikamarin silloinen keskusliiton puheenjohtajan Harri Fagerström avaamaan tämän pian historiaa tekevän Kaarinan nuorkauppakamariksi kastetun kamarin perustamiskokouksen.

Tämä oli Kaarinan nuorkauppakamarin alku ja tuskin tiesi ensimmäisenä puheenjohtajan ohjaisiin hyppäävä Tor-Erik Schoultz, että Kaarinan kamari tulisi vielä kirjoittamaan Suomen historiaa ja porskuttamaan läpi vuosien vahvana ja arvostettuna kamarina.

Osa meistä nykyisitä kamarilaisista on ollut mukana kamarimme toiminnassa kohdusta saakka vanhempiemme  rakentaessa kamarimme perustaa, mikä kertookin nykyisin Airiston kamarina tunnetun kamarimme luomasta kuuluisasta JC-salvan vaikutuksesta jopa tuleville sukupolville.

Onnitelkaamme tänään 40 vuotiasta Airiston kamaria ja juhlikaamme runsain joukoin yhdessä 27.10.2018. Onnea Airisto!!