Intohimona Itämeri -projekti laajeni kuudennelle rannalle

Tapahtuma kokoaa yli 450 alueen neljäsluokkalaista kasvattamaan Itämeri-tietoisuutta

Airiston Nuorkauppakamari järjestää kuudennen kerran Intohimona Itämeri -projektin. Tänä vuonna uutena mukana on Turun Hirvensalon Sorttamäen ranta. Mukaan on kutsuttu kolmentoista koulun neljäsluokkalaiset Kaarinasta, Paraisilta ja Turusta. Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti perjantaina 25. toukokuuta Bläsnäsin, Hovirinnan, Littoistenjärven, Raadelman, Sorttamäen ja Voivalan uimarannoilla. Yli 450 neljäsluokkalaista saapuu oppimaan Itämerestä ja sen suojelusta ohjatuilla rasteilla.

Rannoilla oppilaat suorittavat erilaisia vesistöön liittyviä tehtäviä ja osallistuvat aiheeseen liittyviin aktiviteetteihin. Ohjelmassa on mm. roskien lajittelua, ongintaa, Itämeri-tietovisa ja merimerkkirata. Airiston Nuorkauppakamarin toiveena on, että tapahtuma herättäisi koululaisia, heidän perheitään ja kaikkia kansalaisia toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta.

Mahtavaa huomata, että tapahtumapäivämme on kovin odotettu koulujen keskuudessa. On hienoa, että olemme saaneet tapahtumamme toiminta-alueellamme osaksi koulujen kevätohjelmaa. Itämeren tila puhututtaa tällä hetkellä hyvin paljon ja haluamme olla mukana sen suojelussa kannustamalla lapsia ja aikuisia vastuulliseen toimimiseen Itämeren hyväksi, kertoo projektipäällikkö Anna Björk hankkeen taustasta.

Tapahtuman tämän vuoden yhteistyökumppanit ovat Benella – kala, Leipomo Salonen Oy, Progman Oy, Painotalo Painola sekä Viking Line Oy Ab. Rastit pyörivät rannoilla Airiston kamarilaisten ja heidän keräämiensä joukkojen voimin.

Jäsentemme työnantajat tukevat omalta osalta tapahtumaa mahdollistamalla työntekijöiden osallistumisen rasteille, kehuu Björk.

Tapahtuman suojelijana toimii Saara-Sofia Sirén. Sirén avaa tapahtuman Hovirinnan uimarannalla klo 8.15. Sirén toimii kansanedustajuuden lisäksi ympäristövaliokunnan jäsenenä ja Itämeren Parlamentaarikkokonferenssin Itämeri-raportoijana. Hän on myös kokoomuksen ympäristöverkoston puheenjohtaja.

Itämeren suojelussa tarvitaan meitä kaikkia. Jokainen voi omalla kohdallaan toimia esimerkiksi Itämeren roskaantumisen vähentämiseksi. Pienistäkin teoista ja hankkeista muodostuu yhdessä lopulta se suuri muutos, jolla Itämeri pelastetaan. On kunnia saada olla mukana suojelijana tässä erinomaisessa ja tärkeässä projektissa, kommentoi Saara-Sofia Sirèn.

Tapahtuma alkaa perjantaina 25.5. klo 8.30 ja kestää klo 12.30 saakka. Hanke on jatkumoa aiempaan Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ja Baltic Sea Action Group -säätiön väliseen yhteistyöhön, jonka puitteissa Suomen 71 nuorkauppakamaria toteuttivat erilaisia projekteja ja tempauksia Itämeren hyväksi. Kolmivuotisen yhteistyösopimuksen jälkeen Airiston Nuorkauppakamari on jatkanut tapahtuman järjestämistä.

Lisätietoa

projektipäällikkö Anna Björk, 046 878 5603, annamarbjork@gmail.com
puheenjohtaja Terhi Rutanen, pres@airistojc.fi
http://airistojc.fi/intohimona-itameri-2018/

Nuorkauppakamari on jäsenilleen kansainvälinen kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto, joka vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnassa. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Nuorkauppakamari on tarkoitettu kaikille alle 40-vuotiaille itsensä kehittämisestä ja kouluttamisesta kiinnostuneille ihmisille. Jäsenistömme Suomessa sekä kansainvälinen toiminta luovat hyvät mahdollisuudet oman kontaktiverkoston luomiselle. Paikallisia nuorkauppakamareita Suomessa on 73 kpl. Airiston Nuorkauppakamarissa on Vuonna 2018 56 jäsentä, 24 senaattoria, 7 kunniajäsentä sekä 14 koejäsentä. Toiminta-alueena on Kaarina, Paimio ja Parainen. Toimimme läheisessä yhteistyössä alueen muiden kamarien, Turun, Raisio-Naantalin ja Aurajoen Nuorkauppakamarin, kanssa.