Projektipäällikön ajatuksia Itämeri-päivästä

Projektipäällikön ajatuksia Itämeri –päivästä  

Nyt kun projektia tässä vie loppuun, on hyvä hieman koostaa, miten kaikki oikeastaan saatiin kasaan ja mitä sitä oikein tuli tehtyä…

Ensin tärkein, Kiitos!

Kiitos kaikille enemmän ja vähemmän projektiin osallistuneille. Kaiken kaikkiaan oli ilo huomata, että projektiin saatiin tarvittava henkilömäärä toteuttamaan itse tapahtumapäivää. Vuosittain meillä on ollut haasteita talkooväen saamisessa rannoille, kuten tänäkin vuonna. En kuitenkaan pitänyt tätä ylitsepääsemättömänä, sillä rantavastaavat ottivat hienoa koppia kaikkien rantojen osalta ja saimme toteutettua kaikille rannoille minimimiehityksen. Ja tämä riitti!

Projekti aloitettiin kick-off:lla 19.3. Fujitsulla. Aloitukseen osallistui laskelmieni mukaan 13 henkeä. Oli heti alkuun mieleistä lähteä toteuttamaan projektia, kun huomasi, että asia kiinnosti muitakin 🙂

Saimme toiseen palaveriin mukaan myös tapahtumalle lupautuneen suojelijan Saara-Sofia Sirénin. Saara-Sofia sparrasi projektiryhmää hienosti Itämeren tämän hetken tilasta ja haasteista sen hyvinvoinnissa. Saara-Sofia aukaisi tapahtuman myös Hovirinnan rannalla. Iso kiitos Saara-Sofialle.

Saimme tänä vuonna pieniä lisäyksiä/uudistuksia tehtyä projektille. Teimme mm. verifiointi tutkimuksen päivän opeista kahden eri koulun luokkien välillä. Näistä kouluista toinen oli jo aikaisemmin osallistunut päivään. Lisäksi laajensimme projektia Turun Hirvensalon kouluihin. Hirvensalon rantana toimi Sorttamäen ranta. Lisäksi teimme yhteistyötä Ykkösryhmä –teatteriryhmän kanssa Mr. Sinilevä esiintymisien osalta.

Projektipäälliköltä meni ”muutama” ilta ja sähköposti & puhelu homman koordinoinnissa, mutta mitä lähemmäksi tapahtumapäivää tultiin, asiat hiljalleen alkoivat loksahtaa paikoilleen.

Kaiken kaikkiaan projektiryhmä tapasi viisi kertaa, josta viimeisellä kerralla kunnostimme ja koostimme rantojen rastimateriaalit valmiiksi. Tällöin saimme näppärästi rantamateriaalit jo jakoon rantavastaaville. Kiitos myös Painolan, jossa rastimateriaalit oli jo valmiiksi jaoteltu rantakohtaisesti, saimme rantojen rasteihin liittyvät paperit hienosti jaettua.

Oppilaiden evästyksestä vastasi Benella Kala, joka on Raisio yhtymän tuottamalla kalarehulla syötetty Sydänmerkin omaava kala. Talkooväen evästyksestä vastasi Perheleipurit Salonen, jonka mahtieväät auttoivat väkeä jaksamaan rannoilla koko aamupäivän. Saimme tapahtumalle muitakin erittäin hyviä yhteistyökumppaneita: Viking Line Oy, Progman Oy. Lisäksi monelta yritykseltä, kuten Fujitsulta, Sofokukselta ja Jarkko Männistö asianajajatoimistosta saimme talkooväkiapuja.

Kaiken kaikkiaan tänä vuonna tapahtumapäivään osallistui 465 oppilasta, 12 eri koulusta.

Tiedotteita tapahtumasta lähti kolme, joista yksi nähtiin turkulaisessa: https://www.turkulainen.fi/artikkeli/663442-yli-450-turun-seudun-neljasluokkalaista-kasvattamassa-itameri-tietoisuutta

Lisäksi Kaarina –lehti julkaisi lyhyen jutun 30.5. ilmestyneessä printtilehdessä.

Myös BSAG, jonka kanssa tätä projektia kuusi vuotta sitten aloitettiin, julkaisi omilla sivuillaan tapahtumapäivästä uutisen: https://www.bsag.fi/fi/jokainen-roska-on-liikaa-koululaiset-intohimolla-itameren-asialla/

Loppuun vielä muutama palaute, joita sain opettajilta matkan varrelta:

” Kiitos teille ihanasta Itämeri-päivästä! Se oli hienosti järjestetty ja oppilailla oli mukavaa!!! Samoin opettajilla!”

”Päivä oli erittäin onnistunut. Oppilailla oli mukava päivä. Toivottavasi ensi vuonna nähdään.”

” Tapahtuma on ollut aina todella mukava. Kiva, kun saamme jälleen tulla!”

Projektiryhmässä mukana:

Rantapäälliköt: Ekvalla: Maria Kivilohkare, Hovirinta: Eemeli Rasi, Littoistenjärvi: Nina Suuronen, Parainen – Bläsnäs: Jouni Kuru, Raadelma: Frans Rindell, Voivala: Janne Palmula, Muut: Janica Relanto, Tuomas Suominen, Tuure Karppimaa, Jenni Korhonen, Riina Lehtilä, Mika-Petteri Erkkilä, Veera Westerlund, Veera Sahlberg, Sofia Virta, Antti Salmilahti, Beata Maria Jalo, Elina Arnamo, Heikki Sainio, Jaakko Vikman, Jarno Salonen, Laura Karlsson, Sharon Forbes, Kimmo Hollmén ja Nina Hamburg. (toivottavasti muistin kaikki!)

Kuvasatoa tapahtumasta tuotti Katri Haavisto photography ja rantavastaavat.

Aurinkoista kesää toivotellen,
Anna
Intohimona Itämeri –projektipäällikkö 2018