Kansallinen vuosikokous ja Pres-akatemia Salo 21.-24.4.2016

Salon kansallinen vuosikokous Just Do It oli tiivis paketti, johon oli yhdistetty Pres-akatemia sekä kansallinen vuosikokous edustajakokouksena. Viikonloppu alkoi torstaina ja päättyi sunnuntaina. Viikonlopun aikana oli myös kaikille avoimia koulutuksia, joihin osa meidänkin kamarilaisista osallistui.

Torstaina viiden aikaan aloitettiin kokous keynote puhujilla ja Turun Kauppakamarin Salon osaston tervehdyksellä. Perjantaina pidettiin alueen PJ-kokous, jossa kamarimme voitti aluevaalikokous 2017 järjestelyoikeudet.

Selection Square (3)

Perjantaina puolilta päiväin alkoi kansallinen vuosikokous. Airiston kamarilla oli paikalla pres ja dp edustamassa ja äänestämässä. Vuosikokouksessa käytiin läpi vastaavia asioita, mitä kamarin omassa vuosikokouksessa. Viime vuoden budjettia, tämän vuoden toimintasuunnitelmaa ja kaikkea muuta mihin tarvitaan jäsenistön päätös.

20160422_122432

Kokouksen lopussa oli todella jännittävä äänestys vuoden 2017 kansalliesta vaalikokouksesta. Kilpailijoina olivat Turun kamarin Kiss My Business sekä Himoksella järjestettävä Reset / Restart. Hakemukset ja kampanjat olivat aika tasaväkiset, mutta Turku vei voiton, onneksi olkoon naapurille!

20160422_143428

Perjantaina illalla oli vuorossa kansalliset ja alueelliset pöydillenousut. Saimme nähdä hienoja nousuja ja puheita.

20160422_212431

Pöydillenousujen jälkeen oli ”vanhin Nokia kännykkä”-kilpailu ja voitto meni ystävälleni Pauliinalle Espoon pressalle. Kilpailua seurasi ”Salo by night” rastitehtäväkierros, jossa käytiin läpi Salon kapakoita.

Lauantaina aamu alkoi pressoilla 360 arvioiden avaustilaisuudella. Koko päivän seurasi erilaisia pres-akatemian koulutuksia.

20160422_191013

Perinteisesti kokousviikonlopun kohokohtana on iltapukugaala. Suuntasimme koulutusten jälkeen vaihtamaan päälle iltapuvut ja tämän jälkeen nautimme yhteiset kamariskumpat Lohjan ja Porvoon kanssa. Gaala pidettiin Astrum-areenalla. Gaalaan osallistui myös muitakin kuin kokousviikonlopun vieraita. Oli taas kerran loistava ilta Suomen JC-tuttujen kanssa.

20160423_223135

20160423_190323

Airiston Nuorkauppakamari oli edustettuna ja varmisti paikkansa vuoden 2017 kokousjärjestäjänä. Kiitos taustajoukoille ja paikalla olleille!

Seuraavaksi Heikki Sainion ja Anna-Maria Nummelan fiiliksiä viikonlopusta:

Heikki kertoi että DP-koulutus pyörii eteenpäin kovaa vauhtia. Alueen DP:t alkavat olemaan tuttuja keskenään, joten vertaistukea on tarjolla muista tulevista pressoista. Asiaa ja opittavaa on paljon, mutta vielä ei ole epätoivo vallannut mieltä. 😉 Perjantai-päivä oli todella mielenkiintoinen ja ensi vuosi tulee olemaan myös todella mielenkiintoinen. Heikki oli todella helpottunut vaalikokousten äänestystuloksista, koska kaksi ensi vuoden kokousta tullaan järjestämään Turussa. Heikin sanoin: ”Perheellisen tulevan pressan on helpompaa venyä kokouksiin Turkuun ja laivalle, kuin matkojen päähän.”

Anna-Maria Nummela osallistui viikonlopun aikana esiintymistekniikan koulutukseen. Koulutuksessa käytiin pääasiassa läpi sitä, millainen on hyvä PowerPoint esitys. Anna-Maria kertoi saaneensa koulutuksesta pari hyvää tärppiä liittyen PowerPointiin, koska ei ole sitä muutamaan vuoteen käyttänyt. Kaikin puolin oli mukava päivä omien kamarilaisten seurassa.

Teksti ja kuvat

Karl-Johan Spiik Puheenjohtaja