Hetkiä historiasta, osa 7

ME TEIMME SEN. KASI-88 projekti

Kirjahyllyssäni on paksu valkoinen täyteen ahdettu mappi, jonka selässä lukee Australia. Sisältö on kiehtova ihanien muistojen kokoelma. Siellä on paljon esityslistoja ja pöytäkirjoja vuosilta 1986 – 1988 sekä lukematon määrä Australiaan liittyvää informaatiota mm. viisumilomakkeita. Löysin myös kongressista saadun mustan salkun, jossa oli paljon kongressimateriaalia ja esitteitä Australiasta, Sydneystä ja Queenslandista.

Projekti oikeastaan alkoi, kun joukko aktiivisia jäseniä järjesti joulukuussa 1986 ’konkariristeilyn’. Laivalla ideoitiin herkkujen ja kunnon kyytipoikien kera, ’brainstorming’ pohjalta, Sydney-projekti-ideoita. Näistä villeistä ideoista ei monikaan päässyt toteuttamisvaiheeseen asti, risteily sinänsä oli ikimuistoinen.

Ideapalverissa 1987 maaliskuussa eräs jäsenemme pyysi puheenvuoroa ja tyrmäsi koko ajatuksen sanoen: ”koko ajatus on täysin utopistinen ja epärealistinen, emme halua olla mukana.” No, mitä me muut JC:t tietenkin teimme? Aloitimme KASI-88 projektin, joka mahdollisti ikimuistoisen matkamme Sydneyn maailmankokoukseen 1988. Kongressin jälkeen päätimme lähteä vielä huikaisevalle lomalle Queenslandin Cairnsiin, Kurandaan, Port Douglasiin ja Great Barrier Reefille, Syvän meren kalaan, jne. Siis unelmaloma kaikilla mausteilla.

Projekti organisoitiin asiantuntevasti ja sen säännöissä sanottiin mm.:
Projektiryhmän tarkoituksena on järjestää kansainvälistymiskoulutusta Kaarinan NKK:n jäsenille toteuttamalla miellyttävä liikeyhteys-, koulutus-, PR-, ystävyys- ja kongressimatka Australian Sydneyssä marraskuussa 1988 pidettävään XLIII JAYCEES INTERNATIONAL WORLD CONGRESS – tapahtumaan.
Päämääränsä toteuttamiseksi projektiryhmä tulee toteuttamaan erilaisia projekteja vuosien 1987 ja 1988 aikana.

Projektien toteuttamislista oli alussa mittava, mukana oli mm. Taulu-, vero-, TimeSystem-, Muoti-88-, Autotarra-, Timo Taikuri-, Hotelli Julian koemakaajais-, Rekrytointi-, Sijoitus-, Huutokauppa-, Lotto-, Ässä arpa-, Joulukortti-, JC- Ultra jäsenkorttiprojekti. Monta muuta projektia syntyi ja haudattiin ajan myötä.

Alussa projektissa oli mukana 63 jäsentä ja seuralaista, joista Australiaan lähti yli puolet, kiiltävät kengurupinssit rinnassaan. Projektien tuotto kattoi reilusti yli puolet matkan kokonaiskustannuksista sisältäen kaiken myös lomaan liittyvän.

Matka oli upea ja matkakertomus yksityiskohtineen vaatisi vähintään sata sivua.

Matkan jälkeen Kasi-88 projekti huipentui Sammon auditoriossa pidettyyn ’Aussie awards Ceremony’ smokki-Gaalaan ja dinneriin. Tilaisuudessa katsottiin matkasta editoitu filmi ja matkan järjestelyissä ansioituneita palkittiin.

JC- maailmankokoukset ovat yksi maailman hienoimmista tapahtumista, suosittelen. Kiitos, että saimme olla mukana tasokkaassa seurassa Australiassa.

Nuorkauppakamari on ollut meille vaimoni Pippin kanssa tärkeä osa elämämme sisältöä. Näin 30 vuotta JC:n jälkeen, mielessämme on lukematon määrä kultaisia muistoja. Ja mikä hienointa, olemme saaneet JC: n kautta suuren määrän ihania elinikäistä ystäviä.

Teksti: Jorma Kyllönen, Perustajajäsen