LIO-tiimin terveiset, A-alueen vaalikokous ja koronakevät

Viime viikonloppuna Suomen Nuorkauppakamarit viettivät A-alueen vaalikokousta Marinassa ja Turun Seurahuoneella. Vaalikokouksen järjestäjinä toimi tällä kertaa Aurajoen Nuorkauppakamari. Olin vierailemassa tänä kesänä myös ankkojen rapujuhlissa, joten osasin odottaa, että myös tulevaan vaalikokoukseen on nähty paljon aikaa, vaivaa ja tiimityötä. Koko kokousviikon järjestelyt hoidettiinkin ammattimaisesti ja vallitsevasta koronatilanteesta viestittiin hyvin, jotta osallistujilla oli turvallinen olo viettää aikaa ja vaihtaa ajatuksia kamarilaisten kesken. Näitä kohtaamisia on odotettu!

Kokouksen isoin anti oli itselleni Esko Valtaojan puheenvuoro. Esko puhui tieteen, tiedon ja teknologian merkityksestä. Hän antoi hyvin perspektiiviä kevään tapahtumiin, ja totesi, että nyt ihmiset ja talous voivat kuitenkin paremmin kuin koskaan ja isommassa kuvassa tämä tulee olemaan yksi kriisi muiden joukossa. Hän kehotti kuulijoita positiiviseen ajatteluun ja välttämään keltaista lehdistöä, josta ei opi mitään järkevää. Lisään sen sijaan hänen lukuvinkkinsä blogitekstin loppuun.

Valtaojan mukaan maailmassa on tärkeintä ihmisten ja maapallon (luonto ja ympäristö) pelastaminen. Talous hyvänä kolmantena. Itse toivon, että nämä arvot näkyvät tulevina vuosina myös Airiston Nuorkauppakamarin toiminnassa ja viestinnässä. Tämä maailman paras harrastus tarjoaa jo jäsenistömme kehittämiseen, oppimiseen ja verkostoitumiseen valtavan hyvät lähtöasetelmat. Olen ilolla seurannut kamarimme nykyisten ja vanhojen jäsenien etenemistä työurallaan, yrittäjäksi heittäytymistä sekä koko elämän kestäviä ystävyyssuhteita.

Kamarimme on tehnyt vastuullista Intohimona Itämeri -projektia, ollut mukana Operaatio Ruokakassi -hyväntekeväisyystapahtumassa ja lanseeraa tällä hetkellä rohkeasti ja vastuullisesti Tollot Merellä -peliprojektia. Vuosi on ollut varmasti monille haastava ja kamaritoimintakin tulee väistämättä kehittymään ja muuttamaan muotoaan maailman muuttuessa. Uskon, että Samuli Tuomikoski uutena A-alueen aluejohtajana tarjoaa siihen hyviä mahdollisuuksia.

Nähdään jäsenvalintakokouksessa ja rapujuhlissa 25.9.

Ystävällisesti, Sini

Esko Valtaojan lukulista:

Kauppalehden lisäksi Tiede -lehti

Faktojen Maailma, Hans Rosling

Time Enough for Love, Robert Heinlein

Talous ja Utopia, Sixten Korkman

The Fourth Industrial Revolution, Klaus Schwab

Hyväluontoinen Oikean ja väärän alkuperä ihmisessä ja muissa eläimissä, Frans de Waal

Humanistisen tutkimuksen arvo, Tuomas Heikkilä & Ilkka Niiniluoto

Our World in Data

Airiston nuorkauppakamarin edustus. Kuva: Lisa McWhirter (McWhirter Photography)
Airiston ladyt
Käätyjen laitto Pres Antti Salmilahdelle. Avustajana vanhat puheenjohtajat Kimmo Hollmén ja Karl-Johan Spiik.
Yhteiskuvassa Eevan ja Sinin kanssa Esko Valtaoja