Intohimona Itämeri 2016

Intohimona Itämeri 2016

Kamarin kevään projekti Intohimona Itämeri 2016 etenee kohti tapahtumapäivää. Varsinainen Itämeri tapahtuma on siis keskiviikkona 25.5.2016 aamupäivällä.

Hanke on ollut osana Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ja Baltic Sea Action Group-säätiön yhteistyötä, jonka puitteissa Suomen nuorkauppakamarit ovat toteuttaneet paikallisesti erilaisia projekteja ja tempauksia Itämeren hyväksi. Kaarinassa Intohimona Itämeri -projekti on järjestetty kahdesti, ja se on ollut erittäin onnistunut. Projekti palkittiin vuoden 2013 toteutuksesta Suomen Nuorkauppakamareiden Paras Projekti -kunniamaininnalla ja vuonna 2014 Nuorkauppakamareiden maailmantason varapresidentti Steven Wilson oli Skotlannista asti tutustumassa projektiin.

Kaarinan Nuorkauppakamari toteuttaa lähialueen koulujen kanssa nyt jo neljännen kerran tapahtumapäivän, jossa alakoululaisille järjestetään ohjelmaa meren rannalla. Yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetty tapahtuma on ollut aikaisempina vuosina erittäin onnistunut.

Toiminta-aamupäivän tarkoituksena on lisätä lasten tietoutta Itämerestä ja siitä, miten merta voi suojella pienillä teoilla. Rannoilla oppilaat tutustuvat Itämeren suojeluun liittyviin asioihin ja lisäksi he kiertävät ohjatusti rasteja, joissa he suorittavat erilaisia vesistöön liittyviä tehtäviä ja osallistuvat aiheeseen liittyviin aktiviteetteihin. Ohjelmassa on mm. roskien lajittelua, ongintaa, Itämeri-tietovisa ja merimerkki-rata. Kaarinan Nuorkauppakamarin toiveena on, että tapahtuma herättäisi koululaisia, heidän perheitään ja kaikkia kansalaisia toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta.

Terveisin,
Frans Rindell
Projektipäällikkö
0400 743 010

itämeri kumppanit 2016

VIDEO