Intohimona Itämeri 2018

Intohimona Itämeri -päivä 25.5.2018

Airiston Nuorkauppakamari toteuttaa lähialueen koulujen kanssa jo kuudennen kerran tapahtumapäivän, jossa alakoululaisille järjestetään ohjelmaa meren rannalla 25.5.2018 klo 8.30-12.00. Yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetty tapahtuma on ollut aikaisempina vuosina erittäin onnistunut.

Hanke on ollut osana Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ja Baltic Sea Action Group-säätiön yhteistyötä, jonka puitteissa Suomen nuorkauppakamarit ovat toteuttaneet paikallisesti erilaisia projekteja ja tempauksia Itämeren hyväksi.

Tapahtumapäivän tarkoituksena lisätä lasten tietoutta Itämerestä ja sen suojelemisesta

Tänä vuonna mukaan on kutsuttu 13 eri koulun neljäsluokkalaiset Kaarinasta, Paraisilta sekä Turusta, jossa projekti laajenee myös Hirvensaloon. Toiminta-aamupäivän tarkoituksena on lisätä lasten tietoutta Itämerestä ja siitä, miten merta voi suojella pienillä teoilla. Päivä järjestetään 6 eri lähirannalla, joilla reilut 450 oppilasta tutustuvat Itämeren suojeluun liittyviin asioihin ja kiertävät ohjatusti rasteja, joissa he saavat suorittaa erilaisia vesistöön liittyviä tehtäviä ja osallistua aiheeseen liittyviin aktiviteetteihin. Ohjelmassa on mm. roskien lajittelua, ongintaa, Itämeri-tietovisa ja merimerkki-rata. Airiston Nuorkauppakamarin toiveena on, että tapahtuma herättelisi koululaisia, heidän perheitään ja kaikkia kansalaisia toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta.

Tapahtuman suojelijana toimii Saara-Sofia Sirén, joka toimii tällä hetkellä kansanedustajuuden lisäksi ympäristövaliokunnan jäsenenä, ja Itämeren Parlametaarikkokonferenssin Itämeri-raportoijana. Hän on myös kokoomuksen ympäristöverkoston puheenjohtaja.

– Itämeren suojelussa tarvitaan meitä kaikkia. Jokainen voi omalla kohdallaan toimia esimerkiksi Itämeren roskaantumisen vähentämiseksi. Pienistäkin teoista ja hankkeista muodostuu yhdessä lopulta se suuri muutos, jolla Itämeri pelastetaan. On kunnia saada olla mukana suojelijana tässä erinomaisessa ja tärkeässä projektissa, kommentoi Saara-Sofia Sirèn.

– Mahtavaa huomata, että tapahtumapäivämme on kovin odotettu koulujen keskuudessa. On hienoa, että olemme saaneet tapahtumamme toiminta-alueellamme osaksi koulujen kevätohjelmaa. Itämeren tila puhututtaa tällä hetkellä hyvin paljon ja haluamme olla mukana sen suojelussa kannustamalla lapsia ja aikuisia vastuulliseen toimimiseen Itämeren hyväksi, kertoo projektipäällikkö Anna Björk hankkeen taustasta.

Tapahtuma etsii yhteistyökumppaneita, toimiiko yrityksesi Itämeren puolesta? Ole yhteydessä.

Projektipäällikkönä toimii Anna Björk, 046 878 5603, annamarbjork(at)gmail.com

Tunnelmia tapahtumasta 2016

 

Yhteistyössä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarkko Männistö Asianajotoimisto Oy