PERINTEISET KAMARITAPAHTUMAT


Kamaritoiminta koostuu erilaisista kokouksista, tapahtumista ja koulutuksista. Osa niistä on oman paikallisen kamarin järjestämiä, osa Turun seudun kamarien, osa alueen ja osa kansallisen Nuor­kaup­pa­ka­ma­rior­ga­ni­saa­tion. Tapahtumat ovat avoimia jäsenistölle ja senaattoreille, mutta on olemassa myös tapahtumia, johon seuralaiset ja perheet ovat tervetulleita. Kamarissamme järjestetään omaa ohjelmaa myös seuralaisille. Seuralaisohjelmasta vastaa kamarin puheenjohtajan seuralainen. Tästä löydät oman kamarimme perustapahtumat, jotka pääsääntöisesti toteutuvat vuosittain. Tapahtumien sisällöt saattavat vaihdella järjestäjän mukaan.


JÄR­JES­TÄY­TY­MIS­KOKOUS + AFTERWORK

Jär­jes­täy­ty­mis­kokous aloittaa kamarivuoden. Se on koko kamarin yhteinen virallinen kokous, jossa uusi hallitus esittelee tulevan vuoden toimintaa. Jär­jes­täy­ty­mis­kokouk­sen yhteydessä esitellään uudet koejäsenet ja järjestetään koejäsenten kamarikoulutus. Tapahtuma pyritään järjestämään jonkun yhteistyökumppanin tiloissa.

Pukeutuminen: arkipuku


JOULUSAUNA

Joulusaunalla on kamarissamme pitkä perinne. Sen järjestävät edellisen vuoden poispotkittavat eli 40 vuotta täyttäneet kamarilaiset. Tapahtuma on usein matka, joka kestää 2-4 vrk ja ajankohtana tammikuu. Aikaisemmin matkan kohde pidettiin tiukasti salassa, mutta nykyään on ollut tapana kertoa etukäteen minne ollaan menossa. Matka pitää sisällään virallisen joulusaunan, potkijais-iltagaalan siihen kuuluvine muodollisuuksineen ja vapaata yhdessäoloa.


Pukeutuminen: matkavaatteet, tummapuku tai smokki, saunomisvarusteet.

Matkakohteita viime vuosina: 1992 Bryssel, -93 Tallinna, -94 Lontoo, -96 Ruka, -97 Varsova, -98 Praha, -99 Budapest, 2000 Krakova, -01 Berliini, -02 Itä-Suomen kierros (Joensuu, Koli), -03 Bryssel, -04 Riika, -05 Tallinna, -06 Pietari, -07 Levi, -08 Tukholma, -09 Vilna, -10 Amsterdam, -11 Edinburgh, -12 Gdansk, -13 Tallinna, -14 Budapest, -15 Berliini, -16 Havsvidden, -17 Tallinna, -18 Haikko, -19 Sand Valley (Puola), -20 Pietari


VALLANVAIHTO

Vallanvaihto on kamarimme yksi juhlavimmista tilaisuuksista. Kutsu tapahtumaan on avec eli seuralaiset ovat lämpimästi tervetulleita. Tapahtumassa nimenmukaisesti valta vaihtuu, eli  edellisen vuoden puheenjohtaja luovuttaa käädyt uudelle puheenjohtajalle. Tapahtumassa kiitetään ja palkitaan edellisen vuoden tekijöitä.


Pukeutuminen: tummapuku tai smokki, joka siis naisilla tarkoittaa tässä tilaisuudessa pitkää iltapukua tai juhlavaa polvipituista leninkiä.


ALPPIRIEHA

Alppirieha on melko uusi tapahtuma kamarissamme. Se järjestetään yhteistyössä lähialueen kamareiden kanssa ja perinteiseksi tapahtumapaikaksi on muodostunut Hirvensalon Hiihtokeskus. Alppirieha on koko perheen yhteinen lystikäs tapahtuma ja pitää sisällään talviaktiviteetteja ja pientä purtavaa; kuten makkaranpaistoa ja mehua.

Pukeutuminen: lämmin ulkoiluasu, pulkat, kelkat, sukset mukaan.


VUOSIKOKOUS

Vuosikokous järjestetään kamarin sääntöjen mukaan helmikuun aikana. Kokous on kamarin virallinen kokous ja siellä käsitellään muun muassa edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Kokouksessa hyväksytään myös tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti. Kokouksen yhteydessä järjestetään kamarin oma puhekilpailu. Siihen osallistuvat perinteen mukaan kamarin kuluvan vuoden koejäsenet. Puhekilpailun voittaja lähetetään edustamaan kamaria alueen Vuosikokouksen puhekilpailuun.

Pukeutuminen: arkipuku, iltajuhlassa tumma puku tai smokki.


WAPPUCOCKTAIL

Wappucoctail on puheenjohtajan organisoima koko perheen stop and go –tyyppinen tapahtuma. Tilaisuudessa on tarjolla pientä wappuhenkistä tarjoilua ja ohjelmaa. Ohjelmassa vapaata yhdessäoloa ja wappumeininkiä.

Pukeutuminen: smart casual.


SENAATTORIKOKOUS

Senaattorikokous järjestetään yleensä toukokuun aikana ja sen sisällöstä vastaa kamarissa suurimman senaattorinumeron omaava henkilö. Aikaisempina vuosina senaattorikokoukset ovat pitäneet sisällään muun muassa tutustumiskäyntejä erilaisiin yrityksiin. Perinteeksi on muodostunut, että se­naat­to­ri­kokouk­ses­sa tarjoillaan Kaarinan kamarin perinneruokaa eli pyttipannua ja punaista kuohuviiniä. Se­naat­to­ri­kokouk­ses­sa kuullaan mm. tämän ruokaperinteen legenda.

Pukeutuminen: arkipuku.


KAMARI-GOLF

Kamari-Golf on yhteistapahtuma Turun seudun kamarien kanssa ja se järjestetään usein kesäkuun aikana.


PRES KESÄPÄIVÄ

Puheenjohtajan kesäpäivä on koko perheen yhteinen tapahtuma, jonka järjestelyistä vastaavat puheenjohtaja yhdessä kuluvan vuoden koejäsenten kanssa. Aikanaan tavoitteena oli järjestää tapahtuma paikkaan, jonne voi tulla myös omalla veneellä. Tapahtumassa on ohjelmaa koko perheelle.

Pukeutuminen: kesäinen, säänmukainen.


RAPUJUHLAT

Rapujuhlat ovat kamarin rento tapahtuma, johon tervetulleita ovat myös seuralaiset. Kamarin rapujuhlilla on perinteisesti avattu kampanjointi seuraavan vuoden hallitusvirkoihin. Tämä on tarkoittanut ehdokkailta illan aikana tapahtuvaa pöydälle nousua ja pienen harjoitellun puheen pitoa.

Pukeutuminen: smart casual.


JÄSENVALINTAKOKOUS & KAMARIN DEBATTIKISA

Jäsenvalintakokous on kamarin virallinen kokous. Ehdolla kamarin varsinaisiksi jäseniksi on vuoden alusta koejäseniksi tulleet henkilöt. Jäsenvalinta tapahtuu hallituksen ehdotuksesta ja esittelystä. Äänestämään oikeutettuja ovat kaikki kamarin jäsenet. Koejäsenet saavat kokouksessa pitää kolmen minuutin puheen itsestään. Puheen jälkeen koejäsenet saavat lähteä kotiin ja puheenjohtaja ilmoittaa jokaisella koejäsenelle henkilökohtasesti mahdollisesta jäsenvalinnasta. Näin jokainen on saanut henkilökohtaiset perusteet mahdollisesta valinnasta tai hylkäämisestä. Jä­sen­va­lin­ta­kokouk­ses­sa järjestetään myös kamarin oma debattikisa. Debattikilpailussa väitellään lyhyen valmistautumisen jälkeen kolmen hengen joukkueissa annetusta aiheesta. Voittajajoukkue lähetetään edustamaan kamaria alueen debattikilpailuun.

Pukeutumien: arkipuku


VAALIKOKOUS

Vaalikokous on kamarin virallinen kokous ja siellä valitaan tulevan vuoden hallituksen jäsenet. Kokous järjestetään lokakuun aikana. Virallisen kokouksen jälkeen järjestetään juhlava iltagaala, johon myös seuralaiset ovat lämpimästi tervetulleita. Vuonna 2013 iltagaala järjestettiin ensimmäistä kertaa neljän Turun seudun kamarin yhteistapahtumana.

Pukeutuminen: Tummapuku tai smokki.


JOULUTÄHTI

Jouluntähti tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Tapahtuman tarkoituksena on koota kamarilaiset yhteen vielä ennen joulua viettämään yhteinen rento hetki jouluissa merkeissä. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kamarilaiset perheineen. Tapahtuma on viime vuosina toteutettu yhteistyössä Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarin kanssa.


Muuta:

Kamaritoiminnassa kiinnitetään huomiota myös oikeanlaiseen pukeutumiseen. Siksi tapahtumakuvausten yhteyteen on koottu pukeutumisohjeet. Tästä löydät myös vinkkejä oikeista pukukoodista:


Kun kutsussa lukee: Arkipuku

Mies: Tumma puku (arkipuku) eli minkä tahansa värinen peruspuku

Nainen: Jakkupuku


Kutsussa lukee: Tumma puku

Mies: Tumma puku

Nainen: Vierailupuku, esimerkiksi leninki

Viralliset pukeutumiskoodit (kello 18:n jälkeen alkavat tilaisuudet)


Kutsussa lukee: Tumma puku

Mies: Tumma puku

Nainen: Iltapuku, juhlava leninki, juhlava housupuku


Kutsussa lukee: Smokki

Mies: Smokki

Nainen: Iltapuku tai pikkumusta


Kutsussa lukee: Frakki tai juhlapuku

Mies: Frakki tai frakin korvaava tumma puku

Nainen: Juhlapuku, yleensä pitkä iltapuku


Epäviralliset pukeutumiskoodit

Kutsussa lukee: Casual

Mies: Siisti vapaa-ajan asu esimerkiksi suorat housut, neule tai kauluksellinen paita.

Nainen: Siisti vaatetus, esimerkiksi yksiosainen mekko tai siisti housupuku.


Kutsussa lukee: Smart Casual, City Dress

Mies: Esimerkiksi arkipuku, puku ilman solmiota, yhdistepuku ja kauluspaita.

Nainen: Yleensä tummahko jakkupuku.


Pinssi

Kamarilaisuudesta tunnuksena jokaisella jäselle luovutetaan kamarin toimesta nuor­kaup­pa­ka­ma­ri­pins­si.

Muutama huomio pinssin käytöstä:

Nuor­kaup­pa­ka­ma­ri­pins­se­jä ei käytetä smokin tai tumman puvun kanssa senaattoripinssiä lukuunottamatta.

– Jäsenpinssi on hopeinen. Sen paikka on vasemmalla puolella; esimerkiksi takin kauluksessa.

– Keskusliiton hallitus- ja virkailijapinssit ovat kultaisia.Tekstisi

Yh­teys­tie­dot

Airiston nuorkauppakamari ry
PRES Veera Sahlberg

+358445457210
pres@airistojc.fi

Linkit

Alue A sivut:

https://www.a.nuorkauppakamarit.fi/


Nuor­kaup­pa­ka­ma­rei­den valtakunnalliset sivut:

https://nuorkauppakamarit.fi/


Toimintaa tukemassa:

1619106887064_vl%20valkoinen.png-me
1624173391752_mehilainen_logo.png-me
1624173503669_OP_Turun_Seutu_nega_vasen.png-me
1637429638310_Katariina_logo_white.png-me
1637430335100_JennynKukka-Logo_valk-vaaka-Med.png-me
1637607049448_Piikki%C3%B6n%20Kukkakauppa%20logo%20nega%20(2).png-sm

© Airiston Nuorkauppakamari 2021